Διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση από τον Δήμο Ιλίου και τα σχολεία της πόλης

Διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση από τον Δήμο Ιλίου και τα σχολεία της πόλης

Με μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης σε μια κοινή διαδικασία, ο Δήμος Ιλίου τίμησε την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Βίντεο, διαδραστικές παρουσιάσεις ιστορικών γεγονότων, ποιήματα, τραγούδια και εικόνες από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα οποία επιμελήθηκαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, ζωντάνεψαν την ιστορία της ελληνικής επανάστασης και τίμησαν με μοναδικό τρόπο τους ήρωές της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Μαρία Παπαδημητρίου και Ευθύμιος Αλεξανδρής αντίστοιχα και ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ιλίου Δημήτρης Γαλούνης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτης Μαρκόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, αντιδήμαρχοι, διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, έμπνευση και δύναμη για όλους εμάς. 200 χρόνια πριν, το μικρό έθνος μας κατάφερε με συσπείρωση, ενότητα, τόλμη, αγώνες και αυτοθυσία να αποδείξει πόσο μεγάλο ήταν. Το ίδιο καλούμαστε να πράξουμε και εμείς σήμερα, με πίστη, υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία. Γιατί οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

 

*Δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί  τη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στα Δημοτικά: https://youtu.be/1ICmUJdwQ5ca

*Δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί  τη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 στα Γυμνάσια & Λύκεια: https://youtu.be/jYk1wo7uVB4a

image

image

image

image

image

image

image

image

Δελτίο Τύπου: Διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση από τον Δήμο Ιλίου και τα σχολεία της πόλης a