Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική στη «Λευκή Νύχτα» το Ίλιον

Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική στη «Λευκή Νύχτα» το Ίλιον

Ένα ηχηρό και μεγάλο «παρών» έδωσαν χιλιάδες πολίτες στη «Λευκή Νύχτα», το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Ιλίου, που επέστρεψε μετά από 2 χρόνια, δυνατότερο, πολυπληθέστερο και πιο φωτεινό από ποτέ.

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το εμπορικό κέντρο της πόλης πήρε ζωή και χρώμα από τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τους δρόμους, αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις πέντε μουσικές σκηνές που γέμισαν με ήχους τις πλατείες του.

Ο Γιάννης Πλούταρχος επέλεξε τη «Λευκή Νύχτα» για να γιορτάσει τα 25 χρόνια καλλιτεχνικής του πορείας, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια και γνωρίζοντας την αποθέωση του κόσμου στην Πλατεία «Γ. Γεννηματά». Βαγγέλης Κονιτόπουλος και Θεοδοσία Στίγκα ξεσήκωσαν με παραδοσιακούς ρυθμούς, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου ενώ το σκηνικό συμπλήρωσαν οι The Swingin’ Cats, Κατερίνα Αδάμ και Ορχήστρα των Ονείρων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και παραστάσεις καραγκιόζη από τον βετεράνο Θανάση Σπυρόπουλο, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή του Κέντρου Γυναικών Ιλίου, πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων, καθώς και η συμβολή της εθελοντικής ομάδας «ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου», που με το άγρυπνο βλέμμα της και σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές συνέδραμε στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η Λευκή Νύχτα απέδειξε και φέτος, με τον πλέον καταλυτικό τρόπο, ότι αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός παναττικής εμβέλειας, που ενώνει και αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα του Ιλίου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους αιρετούς συνεργάτες μου, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Φραγκάκη, που είχε τον γενικό συντονισμό, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει η πόλη μας φιλόξενη για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική. Θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να διοργανώνουμε καλές και ποιοτικές εκδηλώσεις για όλους τους πολίτες».

 

* Δείτε σχετικό βίντεο από τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας: https://youtu.be/XaJa3i-F6hEa 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Δελτίο Τύπου: Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική στη «Λευκή Νύχτα» το Ίλιονa