Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που έχει ως κατωτέρω:

«Τον τελευταίο καιρό καταγγελίες συγκλονίζουν το Πανελλήνιο σχετικά με περιπτώσεις άσκησης σεξουαλικής βίας που δέχονται οι γυναίκες στη χώρα μας.

Το 85% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας με μόλις το 6% να καταγγέλλει σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.

Η συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους δυσχεραίνει τη θέση της. Η σημερινή Κυβέρνηση μετέφερε τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων από το Υπουργείο Εσωτερικών που ήταν εδώ και χρόνια στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (με αρμόδια Υφυπουργό). Η εξέλιξη αυτή αποτελεί υποβάθμιση του θέματος της ισότητας των φύλων σε μια χρονική συγκυρία που απαιτούνται πολιτικές με στόχο την ουσιαστική προσέγγιση συναφών θεμάτων όπως η σεξουαλική κακοποίηση και η βία κατά των γυναικών.

Ο Δήμος Ιλίου μέσω στης σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων από την περίοδο 2014 – 2015 ανέπτυξε Πανελλαδική παρουσία σε δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινής γνώμης για θέματα που άπτονται της διεκδίκησης αλλά και εδραίωσης της ισότητας των φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και την κοινωνία των πολιτών να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή τιμώντας τη γυναίκα και την πολύπλευρη και πολυσχιδή προσφορά της σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκαςa