Άμεση λύση στην υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση δίνει ο Δήμος Ιλίου

Άμεση λύση στην υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση δίνει ο Δήμος Ιλίου

Την παροχή 1000 κυβικών μέτρων νερού το 24ωρο στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποφάσισε ο Δήμος Ιλίου, συμβάλλοντας έτσι στην άμεση λύση του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το Πάρκο, ενόψει του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου αποφάσισε ομόφωνα να τροφοδοτήσει το Πάρκο με νερό από το πηγάδι «Πρέση», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως προέκυψε από μελέτη και χημικές αναλύσεις, το νερό είναι εξαιρετικής ποιότητας ενώ η ποσότητα που θα διατεθεί επαρκεί για την πλήρωση των λιμνών και την άρδευση του πάρκου. Η παραχώρηση θα είναι για ένα έτος και οι απαιτούμενες εργασίες θα υλοποιηθούν με δαπάνη και ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παραχώρηση χρήσης των πηγαδιών που βρίσκονται στο κτήμα του Δήμου Ιλίου στη θέση «Πύργος Βασιλίσσης».

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι η δυνατότητα υδροδότησης από το πηγάδι «Πρέση» διαπιστώθηκε το φθινόπωρο του 2019, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του Δήμου στον Φορέα Διαχείρισης συνδέεται άμεσα με την επίλυση των μεγάλων θεμάτων του Πάρκου και ζήτησε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συμβάλλουν σε αυτό, όχι μόνο με την ψήφο τους αλλά και με την καρδιά τους. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η λύση που δίνεται είναι απολύτως προσωρινή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι εργασίες μεταφοράς νερού από γεώτρηση στο Ποικίλο Όρος.

Και πρόσθεσε: “Οι λίμνες αποτελούν την ταυτότητα του Πάρκου και η υδροδότησή τους είναι, στην παρούσα φάση, το κύριο μέλημά μας, ώστε να μην ξαναδούμε εικόνες σαν αυτές του περασμένου καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για να δοθεί μια μόνιμη λύση, να κερδίσει το στοίχημα η Αυτοδιοίκηση και να πάρει ξανά ζωή ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου ολόκληρης της Αττικής”.

image