Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Πρωτομαγιά

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Πρωτομαγιά

image

Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που απειλεί το δικαίωμα στην εργασία και πλήττει το επίπεδο διαβίωσης κάθε πολίτη, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει στον ίδιο και την οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον. Για αυτό και το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Πρωτομαγιά του χθες, της ισότητας, της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων, των αλλαγών, έρχεται να αγκαλιάσει την Πρωτομαγιά του σήμερα, της αλληλεγγύης, της συλλογικής ευθύνης, της αγωνίας για την επαναφορά στην κανονικότητα και τη διαμόρφωση μιας καινούργιας ημέρας.

O αγώνας που δίνουμε σήμερα είναι το ίδιο σημαντικός με εκείνον που έδωσαν, πριν από έναν και πλέον αιώνα, οι εργαζόμενοι για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Είναι αγώνας για να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές της κρίσης, να ξανακερδίσουμε την εργασία με όρους αξιοπρέπειας, να ξαναδώσουμε προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Αυτή η Πρωτομαγιά, ας χαραχθεί στο ιστορικό μας αποτύπωμα σαν την επέτειο εκείνη, όπου ο άνθρωπος και η υπόστασή του, έστω με βίαιο και οδυνηρό τρόπο, επανέρχονται στην κεντρική κοινωνική σκηνή. Ο Άνθρωπος που επιβιώνει, γιατί είναι δυνατότερος όλων.

Ας τη θυμόμαστε σαν τη γιορτή της ζωής.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους.

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Πρωτομαγιά

More Posts

115/2023 – αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 18.700,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης Δήμων στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς και την άμεση περίθαλψή τους σε περίπτωση δηλητηριάσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Δήμων που απορρέουν από το ν. 4830/2021» a