Έτοιμη να αποδοθεί στους κατοίκους είναι η νέα πλατεία στην περιοχή Μιχελή

Έτοιμη να αποδοθεί στους κατοίκους είναι η νέα πλατεία στην περιοχή Μιχελή

Στην κατασκευή μιας ακόμα πλατείας στην περιοχή Μιχελή, η οποία θα αποδοθεί σύντομα προς χρήση σε κατοίκους και επισκέπτες, προχώρησε ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Μανωλάδος, Δομοκού και Πάτμου και διαμορφώθηκε σε πλατεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε γειτονιές του Ιλίου.

Τη μελέτη της νέας πλατείας εκπόνησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ η διαμόρφωσή της έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Πρασίνου με ίδια μέσα και φιλικά στο περιβάλλον υλικά. Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πλακοστρώσεις διαδρόμων πεζοπορίας και η υποδομή για τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ ο περιβάλλων χώρος διαμορφώθηκε, δεντροφυτεύτηκε και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας. Στο επίκεντρό της βρίσκεται ένας εντυπωσιακός πλάτανος που θα προσφέρει τη σκιά του στους επισκέπτες ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και παγκάκια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι πλατείες αποτελούν σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων, ένα κύτταρο που μπορεί να πάρει και να δώσει ζωή σε μια περιοχή. Η κατασκευή της νέας πλατείας, με ίδια μέσα και προσωπικό, στην περιοχή Μιχελή είναι μόνο ένα μέρος του γενικότερου σχεδίου μας για αποκέντρωση, απόδοση κοινοχρήστων χώρων στην καθημερινότητα των πολιτών των Ιλίου και δημιουργία μιας καινούργιας ταυτότητας που εμπεριέχει περισσότερο φωτεινό δημόσιο, αστικό χώρο. Την παραδίδουμε σύντομα στους κατοίκους να την απολαύσουν και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις παρεμβάσεις μας στις γειτονιές της πόλης».

image

image

image

image

image

Έτοιμη να αποδοθεί στους κατοίκους είναι η νέα πλατεία στην περιοχή Μιχελήa