02/06/2010 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

02/06/2010 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 2/06/2010, ενέκρινε ομόφωνα καταδικαστικό ψήφισμα για την πειρατική επέμβαση του Ισραήλ ενάντια στο στόλο αλληλεγγύης:

«Ο Δήμος Ιλίου καταδικάζει και καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στην νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό στα διεθνή ύδατα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και δεκάδες τραυματίες.

Η νέα δολοφονική και πειρατική ενέργεια του κράτους του Ισραήλ είναι ενδεικτική της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Το νέο αυτό έγκλημα καταπατά βάναυσα κάθε αξία και αρχή που πρέπει να διέπουν την ελεύθερη κίνηση ανθρωπιστικών αποστολών και προσβάλλει κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς τάξης.

Η παγκόσμια κοινότητα πέρα από την άμεση καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.
Ζητάμε την άμεση άρση του παράνομου αποκλεισμού της πολύπαθης ΓΑΖΑΣ από τις Δυνάμεις του ΙΣΡΑΗΛ.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πρωτοστατήσει στην ανεύρεση λύσης στα προβλήματα της περιοχής μέσω των διαπραγματεύσεων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ούτως ώστε να ζήσουν ειρηνικά οι δύο λαοί.

 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·         Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
·         Στα κόμματα
·         Στη Βουλή
·         Στον Τοπικό Τύπο
·         Στο Internet»

<!–