04/10/2013 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη διάλυση των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

04/10/2013 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη διάλυση των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 26.09.2013, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τη διάλυση των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:
 «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλων των Ελλήνων, και καταγγέλλουμε την ενέργεια του Υπουργείου για διάλυση των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ).
Η υποχρηματοδότηση, η συρρίκνωσή τους, έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά του κόστους της πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων.
Ζητάμε να χρηματοδοτηθεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να μην καταρρεύσει, ώστε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους ασφαλισμένους, σε γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς νέες επιβαρύνσεις με μετακίνηση του κόστους μέσω αύξησης της συμμετοχής στους πολίτες.
Να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, ασφάλεια, και αξιοπρεπείς αμοιβές και να μην κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια σε απόλυση.
Ζητάμε από την Συγκυβέρνηση, να αναπτυχθεί δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου, με προσωπικό γιατρό για όλους, με γιατρούς εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο, με γιατρούς δημόσιας υγείας, με σχολίατρους, με πρόληψη και φροντίδα υγείας για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και ένα δημόσιο σύστημα υγείας, με δωρεάν και ελεύθερη είσοδο, σε όποιον την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, την ασφαλιστική του κατάσταση, και την χώρα προέλευσης.»
 
    Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·         Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ
·         Στον τύπο
·         Στο διαδίκτυο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

     Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–