19/09/2013 Προς έγκριση για χρηματοδότηση η ανάπλαση της Λεωφόρου Αγίου Νικολάου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

19/09/2013 Προς έγκριση για χρηματοδότηση η ανάπλαση της Λεωφόρου Αγίου Νικολάου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο πρόγραμμα  «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013» κατατέθηκε προς έγκριση η πρόταση του Δήμου Ιλίου περί «Ανάπλασης, διαμόρφωσης πεζοδρομίων Λεωφόρου Αγίου Νικόλαου με κατασκευή ποδηλατοδρόμου», με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπλαση και βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας της Λεωφόρου Αγίου Νικολάου, με την πλήρη αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου,  τη  βελτίωση των οδικών υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, τη διαμόρφωση «ζώνης προσωρινής στάθμευσης» για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων, την επέκταση δενδροφυτεύσεων, τον ηλεκτροφωτισμό με σύγχρονα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και πληθώρα σχετικών παρεμβάσεων.
Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση της καλά οργανωμένης αγοράς και γενικότερα της περιοχής, στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης της ζωής στην πόλη. 
Ο Δήμος Ιλίου υποβάλλει διαρκώς προτάσεις αξιοποίησης κάθε διατιθέμενης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης με στόχο να αποδώσει στους κατοίκους της πόλης μας όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που την κάνουν λειτουργική και ανθρώπινη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπουδαία μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a