22/03/2013 Ψήφισμα σχετικά με το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και της ΤΜΥ ΙΚΑ Ιλίου

22/03/2013 Ψήφισμα σχετικά με το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και της ΤΜΥ ΙΚΑ Ιλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 14.03.2013, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ είναι ένα από τα νοσοκομεία που υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αφήνεται στην τύχη του με τη συνεχή ανεπαρκή χρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού.

Χιλιάδες ασθενείς ταλαιπωρούνται ατέλειωτες ώρες στα εξωτερικά ιατρεία μέχρι να εξεταστούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στη συνέχεια στοιβάζονται σε διαδρόμους και προθάλαμους σε απαράδεκτες συνθήκες. Αγωνιώδεις είναι και οι προσπάθειες των κατοίκων να κλείσουν ένα ραντεβού για εξετάσεις ή να τους δει κάποιος γιατρός του Νοσοκομείου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Δυτική Αθήνα, μια περιοχή που υφίσταται με τον πλέον δραματικό τρόπο τις συνέπειες της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και εκείνους που αγωνίζονται:

 • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να μπει τέλος στην περικοπή δαπανών για την υγεία, καθώς και να επιτραπεί η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εκλείψουν επιτέλους οι τριτοκοσμικές εικόνες στα δημόσια νοσοκομεία.
 • Να στηριχθεί η λειτουργία του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ που τόσο έχει ανάγκη η Δυτική Αθήνα των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας η οποία επί χρόνια είχε εγκαταλείψει συνειδητά την «αντίπερα όχθη» στην Δυτική Αθήνα.
 • Να λειτουργήσει μονάδα παίδων στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
 • Να μη κλείσει το Νοσοκομείο των Πατησίων
 • Να συνεφημερεύει το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), για την ανακούφιση και αποσυμφόρησή τους όταν έχουν εφημερία.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που και αυτοί ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό, δωρεάν υγεία για όλους και καμία κατάργηση ή συγχώνευση νοσοκομείων – κλινών.

Υπερασπιζόμαστε μαζί τους το δημόσιο αγαθό της υγείας και λέμε όχι στην εμπορευματοποίησή της.
 
Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο από πλευράς υποδομών και πρέπει να στελεχωθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και να εκλείψουν τα φαινόμενα των ράντζων και της μεγάλης αναμονής στους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, γεγονότα που τραυματίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών την ώρα ακριβώς που τη χρειάζονται περισσότερο.
Αναφορικά με την Τοπική Μονάδα Υγείας Ιλίου (Άγιος Φανούριος), θεωρούμε ότι λειτουργεί προς την κατεύθυνση αποσυμφόρησης του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Αν και δεν έχουμε ενημέρωση για κατάργηση της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ιλίου,  επισημαίνουμε ότι η λειτουργία της παίζει σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Αγίου Φανουρίου η οποία είναι απομακρυσμένη και αποκομμένη συγκοινωνιακά από το κέντρο του Δήμου.
 
ΖΗΤΑΜΕ:

 • Την πλήρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ανάπτυξή του, όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο.
 • Να μην κλείσει καμία δομή του  ΕΟΠΥΥ
 • Την επαναλειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου.
 • Την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους και ανασφάλιστους.»
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί :
 • Στο Υπουργείο Υγείας
 • Στον τοπικό τύπο
 • Στο διαδίκτυο

    

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–