27/10/2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

27/10/2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 29.09.2011, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ:
                       
«Τη στιγμή που η οικονομική καπιταλιστική κρίση σπρώχνει στην εξάπλωση των ναρκωτικών ουσιών, το υπουργείο Υγείας με βάση την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης και της τρόικας επιταχύνει τα μέτρα διάλυσης υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης με τον πιο βάρβαρο τρόπο.
Σήμερα το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω περικοπής του προϋπολογισμού του (κατά 51%) της ένταξης των εργαζόμενων του σε καθεστώς εφεδρείας (κατά 10%) και της συγχώνευσης του με το ΟΚΑΝΑ, παρά την διαφορετική θεραπευτική μεθοδολογία, πρακτική και οργάνωση των δυο οργανισμών, ενώ οι ανάγκες για «στεγνά» προγράμματα ολοένα και αυξάνονται.
Αυτή η πολιτική με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων,
Διαλύει το δημόσιο σύστημα απεξάρτησης και πρόληψης,
Οδηγεί στην εξαθλίωση κοινωνικές ομάδες που ήδη βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Στερεί με βίαιο τρόπο την ζωή από χιλιάδες νέους. Τους στέλνει εξαρτημένους πίσω στις πιάτσες, τους οδηγεί στην χρήση υποκατάστατων.
Οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου διεκδικεί:
  • Να μην καταργηθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.
  • Να μην συγχωνευτούν με τον ΟΚΑΝΑ.
  • Να μην περικοπούν χρήματα και απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά να αυξηθούν και να δημιουργηθούν νέα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.
  • Να δημιουργηθεί πανελλαδικός, δημόσιος φορέας με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής ένταξης στα πλαίσια του υπουργείο Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, χωρίς την συμμετοχή των ιδιωτών».
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·        Στον Τοπικό Τύπο
·        Στο Internet

<!–

–>