29/05/2015 – Απάντηση στην καταγγελία του Δ.Σ. Α.Ο. Ιλίου

29/05/2015 – Απάντηση στην καταγγελία του Δ.Σ. Α.Ο. Ιλίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Ιλίου που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και στο διαδίκτυο, στην οποία αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή απέκλεισε το ως άνω Σωματείο από την ετήσια επιχορήγηση, προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι ο Α.Ο. Ιλίου είναι ο μοναδικός ποδοσφαιρικός Σύλλογος και ένας από τα λίγους Αθλητικούς Συλλόγους που έχει λάβει την επιχορήγηση (λόγω έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο), όπως φαίνεται από τα επισυναπτόμενα έγγραφα. Συγκεκριμένα, για το 2014 επιχορηγήθηκε με το ποσό των 4.000€, ενώ οι διαδικασίες για τις επιχορηγήσεις όλων των συλλόγων για το 2015 δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί.

Σε ότι αφορά δε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό, τούτο αποδεικνύεται από τις επιχορηγήσεις που κάθε χρόνο δίδονται στους Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία της πόλης, από τα προγράμματα μαζικού Αθλητισμού που υλοποιεί, καθώς και από τα έργα που στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, όπου ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου,
  2. Τοποθέτηση ταρτάν στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας,
  3. Ενεργειακή αναβάθμιση του Β΄ κλειστού Γυμναστηρίου Ιλίου «Γ.Κακούρης» με φωτισμό LED,
  4. Ολοκλήρωση μελέτης για την ανακατασκευή γηπέδου Μπάσκετ με στέγαστρο δίπλα από το Β΄ κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης»,  κλπ.
Από τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Α.Ο. Ιλίου σε ότι αφορά τη Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και η ανακοίνωση προκαλεί το λιγότερο απορίες και ερωτηματικά.