30/09/2013 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα

30/09/2013 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 26.09.2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
 «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου λαμβάνοντας υπόψη:
α. Την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1948), την Αμερικανική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και των Καθηκόντων του Ανθρώπου (1948) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1950) που υιοθετήθηκαν στον απόηχο της βαρβαρότητας και της θηριωδίας των δικτατορικών, φασιστικών και ναζιστικών καθεστώτων, που αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο, ταπείνωσαν τον άνθρωπο και εξευτέλισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
β. Τη δέσμευση της Ελλάδας από το άρθρο 20 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (1966), το οποίο υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα κράτη να απαγορεύουν δια νόμου κάθε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και κάθε επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας,
γ. Το άρθρο 2 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος (1975), σύμφωνα με το οποίο «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας», ενώ επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 εδ. α’ αυτού, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων», εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα:
  1. Αντιτίθεται απερίφραστα στο φασισμό, στο ναζισμό, στη μισαλλοδοξία και στην υποκίνηση διακρίσεων που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή.
  2. Καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές ως ακραία εγκληματικές σε βάρος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας.
  3. Εκτιμά ότι απέναντι στο «τυφλό» μίσος και τη βία δεν υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι· υπάρχουν μόνο δημοκρατικοί πολίτες, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν το συνταγματικό μας πολιτισμό, όποιες κι αν είναι οι επιμέρους ιδεολογικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις ή οι κομματικές τους τοποθετήσεις.
 
Για αυτούς τους λόγους καλεί την Ελληνική Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα του κράτους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ναζιστικής απειλής και κυρίως τους δημοκρατικούς πολίτες να καταγγέλλουν με κάθε νόμιμο μέσο το φασισμό και το ναζισμό, μορφώματα που υποδαυλίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα και υπονομεύουν την ελευθερία του ατόμου.»
 
    Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·         Στον τύπο
·         Στο διαδίκτυο

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

     Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–