Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη δράση «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση»

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη δράση «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση»

Ο Δήμος Ιλίου, με προτεραιότητα στην Υγεία και την πρόληψη, συμμετέχει στη δράση «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση» που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., την Περιφέρεια Αττικής και τα ΚΕΠ Υγείας, με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 10:00 έως19:00.

Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Ι.Σ.Α. και του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα Υγείας και Περιβάλλοντος.

Η δράση περιλαμβάνει εκθεσιακά περίπτερα στον χώρο, τόσο για την ενημέρωση, όσο και για τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων, ενώ για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα με δραστηριότητες. Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τις 10:00 έως τις 19:00.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δράσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να υποβληθούν σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου που θα πραγματοποιούνται από επαγγελματίες υγείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Πάρκου (αιματολογικές εξετάσεις HIV HBV HCB, Ασκήσεις ενδυνάμωσης Μνήμης, Τεστ άνοιας, Rapid TEST κ.ά.), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για άλλα θέματα όπως η Δωρεά μυελού των οστών και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη δράση  «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση»

 

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη δράση «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση»a