Ενημέρωση σχετικά με την αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Ενημέρωση σχετικά με την αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Την 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ριπές ανέμου συνέβαλαν στην αποκόλληση του μεταλλικού καπέλου της καμινάδας από την οροφή του κτιρίου και την ρίψη του εντός του προαύλιου χώρου της εν λόγω σχολικής μονάδας. Το σώμα της καμινάδας παρέμεινε στο ακέραιο στην θέση του και δεν υπέστη καμία βλάβη.

Ο εντοπισμός μίας τέτοιας φθοράς της βάσης στήριξης του καπέλου δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί μακροσκοπικά, τόσο από τις τακτικές επιθεωρήσεις των υπηρεσιών μας, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του σχολείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των εργασιών ετήσιας συντήρησης της σχολικής μονάδας, καθώς ο τρόπος σύνδεσής του καπέλου με το σώμα της καμινάδας είναι αφανής και καλυπτόμενος από το ίδιο το τριγωνικό καπέλο της.

Πάραυτα, ο Δήμος μας έχοντας ως μέλημά του τη διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας του σχολείου και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας της μαθητικής κοινότητας, θα προβεί με δικά του συνεργεία αύριο Σάββατο και εκτός ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην προληπτική απομάκρυνση όλου του συστήματος της καμινάδας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή του με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος μας θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του, πέραν των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από τις υπηρεσίες μας, θα μεριμνήσει και για την αξιολόγησή τους από εξειδικευμένους φορείς πιστοποίησης.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

 

Ενημέρωση σχετικά με την αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Ενημέρωση σχετικά με την αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίουa

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a