Με μεγάλη συμμετοχή o δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίου

Με μεγάλη συμμετοχή o δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίου

Με σημαντική συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, μια δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου Ερμιόνης Τσενικλίδη και συνολικά προσήλθαν 84 άτομα εκ των οποίων 54 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Στον σύγχρονο τρόπο ζωής, οι άνθρωποι έχουν ολοένα και λιγότερη δραστηριότητα, που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης. Στόχος του προληπτικού ελέγχου είναι ακριβώς να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος, γιατί η καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης είναι η πρόληψή της. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εντεταλμένη σύμβουλο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ευλαλία Γκιώνη, τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που, με τις πρωτοβουλίες τους, κάνουν διαρκώς πράξη το σύνθημα “η πρόληψη σώζει ζωές.”»

Με μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίου

Με μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίουa

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a