Ξεκινάει το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ιλίου

Ξεκινάει το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου ανακοινώνει την έναρξη ζωτικής σημασίας προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των κακοηθών όγκων, συμβάλλοντας στην υγεία και ευημερία.

 

Η εκστρατεία περιλαμβάνει:

– Εξέταση γυναικών ηλικίας 25-70 ετών με τεστ Παπανικολάου και, για γυναίκες 30-50 ετών, με ταυτοποίηση του ιού HPV.

– Εξέταση γυναικών άνω των 40 ετών με ψηφιακή μαστογραφία.

– Εξέταση ανδρών ηλικίας 40-70 ετών με αιματολογικό έλεγχο PSA.

 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος από τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. Καλούμε τους δημότες να επικοινωνήσουν για να ορίσουν το ραντεβού τους, με τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

– Για γυναίκες (ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου): Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα 2103620831-2, εργάσιμες ημέρες από 09:30 έως 15:00.

– Για άνδρες (κλινικές εξετάσεις, αιματολογικός έλεγχος PSA): Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2103643723, εργάσιμες ημέρες από 09:30 έως 15:00.

 

Οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται εντελώς δωρεάν, χάρη στην πλήρη υποστήριξη του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

 

Ενθαρρύνουμε τους δημότες μας να εκμεταλλευτούν αυτή την εξαιρετική ευκαιρία για προληπτικό έλεγχο, προλαμβάνοντας έγκαιρα προβλήματα υγείας. Ενωμένοι για την πρόληψη, ας κάνουμε το πρώτο βήμα προς την αυτοφροντίδα και την υγεία μας.

Ξεκινάει το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ιλίου

Ξεκινάει το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ιλίουa