Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τους συμβασιούχους Covid-19

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τους συμβασιούχους Covid-19

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά ψήφισμα σχετικά με τους συμβασιούχους Covid-19:

«Περισσότεροι από 3.000 συμβασιούχοι εργάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, με αυταπάρνηση και δύσκολες συνθήκες, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού ολόκληρης της χώρας, συμβάλλοντας με την εργασία τους τα μέγιστα στην καθημερινή λειτουργία και στις υψηλών απαιτήσεων υπηρεσίες τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους τομείς.

Οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, οι οποίοι είναι ο εγγύτερος θεσμός προς τον πολίτη, παραμένουν τεράστιες. Οι συμβασιούχοι Covid καλύπτουν αυτές τις ελλείψεις, συντελώντας στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Δήμων.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μπορεί να έχουν χαλαρώσει, όμως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, δεν πρόκειται για άρση των μέτρων, αλλά για αναστολή και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμος Ιλίου στηρίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους, με όποια σχέση εργασίας υπηρετούν και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων Covid.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, καθώς η απόλυσή τους θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.»

 

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στο Υπουργείο Εσωτερικών
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης

Δημαρχείο Ιλίου

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τους συμβασιούχους Covid-19a