Εκπαίδευση

image

Στο Ίλιον επενδύουμε ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών μας στη ανάπτυξη της παιδείας. Δημιουργούμε νέες σχολικές μονάδες , αναβαθμίζουμε  τις υπάρχουσες.
Αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων , σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον να  συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Παιδείας , τον μόνο ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας.

image

Τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία των νέων σχολικών μονάδων και με τον επανασχεδιασμό της χρήσης της σχολικής στέγης, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να ξεπεράσει τον μεγάλο πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία, φαινόμενο που αποτελούσε για πολλά χρόνια τροχοπέδη στην ανάπτυξη της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε η  νέα γενιά να απολαμβάνει σύγχρονα και καλά οργανωμένα σχολεία.
Η παιδεία στο Δήμο Ιλίου είναι ανεπτυγμένη σε όλες τις βαθμίδες από την προσχολική αγωγή έως την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά λειτουργούν  30 Νηπιαγωγεία,1ειδικό Νηπιαγωγείο, 21 Δημοτικά , 1 ειδικό Δημοτικό, 12 Γυμνάσια, ( συμπεριλαμβανομένων  1 Μουσικού και 1 Ειδικού Γυμνασίου), 9 Λύκεια από τα οποία 1 Μουσικό και 1  ειδικό  , 2 ΕΠΑΛ, 1 ΕΠΑΣ, 1 ΤΕΣΕΑ, και 1 ΣΕΚ  με συνολικό αριθμό μαθητών 8.000.

image
Γνωρίζοντας ότι, τους δύσκολους καιρούς που ζούμε  καμία ενημέρωση / συμβουλευτική δεν αποτρέπει τις δυσκολίες και τα προβλήματα από την ζωή μιας οικογένειας αλλά αυτό  που αλλάζει είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, ο τρόπος να συνυπάρχουμε μαζί ως οικογένεια και ότι κάθε παιδί χρειάζεται αγάπη,  φροντίδα, επικοινωνία και επαφή με τους γονείς του διοργανώνουμε:
 
  1. Ημερίδες για την επιμόρφωση των γονέων πάνω σε θέματα παιδείας.
  2. Ημερίδες για την επιμόρφωση των γονέων πάνω σε θέματα  μαθησιακών δυσκολιών .
  3. Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουμε Σχολές Γονέων για την καλύτερη κατανόηση και δημιουργία αποδοτικότερων  σχέσεων γονέων – μαθητών .

Περισσότερα για την Εκπαίδευση στο Δήμο Ιλίου