Εκπαίδευση

image

Στο Ίλιον επενδύουμε ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών μας στη ανάπτυξη της παιδείας. Δημιουργούμε νέες σχολικές μονάδες , αναβαθμίζουμε  τις υπάρχουσες.
Αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων , σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον να  συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Παιδείας , τον μόνο ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας.

image

Τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία των νέων σχολικών μονάδων και με τον επανασχεδιασμό της χρήσης της σχολικής στέγης, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να ξεπεράσει τον μεγάλο πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία, φαινόμενο που αποτελούσε για πολλά χρόνια τροχοπέδη στην ανάπτυξη της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε η  νέα γενιά να απολαμβάνει σύγχρονα και καλά οργανωμένα σχολεία.
Η παιδεία στο Δήμο Ιλίου είναι ανεπτυγμένη σε όλες τις βαθμίδες από την προσχολική αγωγή έως την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά λειτουργούν  30 Νηπιαγωγεία,1ειδικό Νηπιαγωγείο, 21 Δημοτικά , 1 ειδικό Δημοτικό, 12 Γυμνάσια, ( συμπεριλαμβανομένων  1 Μουσικού και 1 Ειδικού Γυμνασίου), 9 Λύκεια από τα οποία 1 Μουσικό και 1  ειδικό  , 2 ΕΠΑΛ, 1 ΕΠΑΣ, 1 ΤΕΣΕΑ, και 1 ΣΕΚ  με συνολικό αριθμό μαθητών 8.000.

image
Γνωρίζοντας ότι, τους δύσκολους καιρούς που ζούμε  καμία ενημέρωση / συμβουλευτική δεν αποτρέπει τις δυσκολίες και τα προβλήματα από την ζωή μιας οικογένειας αλλά αυτό  που αλλάζει είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, ο τρόπος να συνυπάρχουμε μαζί ως οικογένεια και ότι κάθε παιδί χρειάζεται αγάπη,  φροντίδα, επικοινωνία και επαφή με τους γονείς του διοργανώνουμε:
 
  1. Ημερίδες για την επιμόρφωση των γονέων πάνω σε θέματα παιδείας.
  2. Ημερίδες για την επιμόρφωση των γονέων πάνω σε θέματα  μαθησιακών δυσκολιών .
  3. Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουμε Σχολές Γονέων για την καλύτερη κατανόηση και δημιουργία αποδοτικότερων  σχέσεων γονέων – μαθητών .

Κοινωνικά Φροντιστήρια

Δημιουργήσαμε ένα νέο θεσμό, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, με σκοπό να ανακουφίσουμε οικονομικά την δοκιμαζόμενη οικογένεια και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής τους. Τα μαθήματα των Κοινωνικών φροντιστηρίων διαρκούν όλη τη σχολική χρονιά και στηρίζονται από εθελοντές καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη στελέχωση τους.

image

Περισσότερα για την Εκπαίδευση στο Δήμο Ιλίου