Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στο ΕΚΑ

Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στο ΕΚΑ

Την άμεση αντίδραση του Δήμου Ιλίου προκάλεσε ο ορατός κίνδυνος να μείνουν χωρίς θέρμανση τα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ), εξαιτίας βλάβης στο κεντρικό λεβητοστάσιο.

Λειτουργώντας με άμεσα αντανακλαστικά και κατεπείγουσες διαδικασίες, το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προχώρησε, μέσα σε διάστημα τεσσάρων (4) ημερών, στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, την τοποθέτηση των απαραίτητων μηχανημάτων λεβητοστασίου (καυστήρα και λέβητα περί των 300.000 cal, δεξαμενή, απαραίτητες σωληνώσεις, κυκλοφορητές κ.λπ.) και την αποκατάσταση της θέρμανσης, ώστε για κάθε σχολική μονάδα να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Ήταν παραπάνω από αυτονόητη για εμάς η έμπρακτη στήριξη στο πρόβλημα που ανέκυψε στο ΕΚΑ, όπως και η άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη των μαθητών και των δασκάλων τους να βρίσκονται μέσα σε σχολεία ζεστά, ασφαλή και προστατευμένα. Μέλημά μας είναι να λειτουργούμε πάντα ως ασπίδα στα παιδιά μας και θέτουμε σε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη σχολική κοινότητα. Είμαστε παρόντες σε ό,τι μας ζητηθεί».

image

image

image

image

Δελτίου Τύπου: Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στο ΕΚΑa

Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στο ΕΚΑ

More Posts

115/2023 – αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 18.700,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης Δήμων στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς και την άμεση περίθαλψή τους σε περίπτωση δηλητηριάσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Δήμων που απορρέουν από το ν. 4830/2021» a